Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ДТП 28 жовтня на проспекті Героїв Сталінграду

Увечері 28 жовтня у Харкові сталася друга катастрофа за участі автомобіля Infiniti, лише у ста метрах від того місця, де 26 жовтня 16-річний підліток спричинив іншу смертельну аварію.

Поліція повідомляє, що вчора на проспекті Героїв Сталінграду водійка Infiniti збила 72-річну жінку на пішохідному переході. Від удару пішохідку відкинуло під колеса іншого автомобіля, Daewoo Lanos, що рухався у зустрічному напрямку. Жінка загинула на місці.

Повідомляється, що 32-річна водійка Infiniti 2012 року випуску раніше правила дорожнього руху не порушувала.

ДТП 28 жовтня на проспекті Героїв Сталінграду

Місцеві телеграм-канали називають точну адресу ДТП — Героїв Сталінграду, 6. Це лише у ста метрах від резонансної аварії, що сталася двома днями раніше.

26 жовтня 16-річний водій Infiniti на великій швидкості перетинав перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Chevrolet Aveo. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці. Троє пасажирів Infiniti — двоє 19-річних хлопців 19 років і 16-річна дівчина з переломами й іншими тяжкими травмами потрапили до лікарні. Після удару Infiniti виглядав як металобрухт — відірвані колеса, зім’ятий салон, посеред дороги лежав двигун автівки, повідомляє BBC.

ДТП 28 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської

Водій — 16-річний Микола Харківський — не дістав серйозних травм внаслідок аварії. Як запобіжний захід йому призначили 60 діб арешту без права на заставу. Як винуватцю ДТП йому загрожує від трьох до восьми років.

Микола спершу телефонував до поліції з заявою про те, що автівку викрадено, переховувався у туалеті. Під час затримання він представлявся іншим прізвищем. Адвокатка підлітка стверджує, що він не впевнений, що був за кермом, — мовляв, пам’ятає лише удар. За її словами, власниця Infiniti — матір Миколи, яка перебуває у Німеччині. Автомобіль вона лишила на СТО, його мав забрати з ремонту повнолітній друг сина. Журналістам Микола заявив, що у автівки відмовили гальма.

Як виявилося, на рахунку підлітка вже є низка правопорушень. Зокрема, отримував два адмінпротоколи щодо водіння без водійських прав і перевищення швидкості, останній розглядатимуть у листопаді.

А в липні цього року він був засуджений до двох років позбавлення волі з умовним терміном покарання один рік. У віці 14 років Микола посварився з матір’ю однокласниці та чотири рази вистрілів ій в обличчя з пневматичного пістолета. Було прострелено щоку, куля також застрягла у гайморовій пазусі. Жінці зробили операцію з встановленням титанової пластини. Суддя Червонозаводського суду Тетяна Янцовська присудила стягнути з Миколи 8 тисяч гривень за матеріальні збитки та 15 тисяч гривень за моральну шкоду. Потерпілі ж вимагали 250 тисяч відшкодування.

Харківські телеграм-канали також викладали відео з салону Infiniti, де Микола хизується тим, як безкарно перевищує швидкість, керуючи автівкою без прав. Коли його зупиняє інспектор, Микола заявляє: «Ви можете розвернутися і піти на*уй звідси».

Родина загиблого водія Chevrolet шукає адвокатів. «Мій батько лежить тут тому, що 16-річний хлопець вирішив покатати своїх друзів. 16-річний хлопець, який почувається безкарним», — повідомила донька, забираючи тіло батька з моргу.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року в центрі Харкова сталася одна з найрезонансніших автокатастроф в Україні. 20-річна Олена Зайцева за кермом позашляховика Lexus врізалася на великій швидкості в інший автомобіль, який вилетів на тротуар і збив насмерть шістьох осіб.

Зазначимо, що скандальні подробиці подібних автокатастроф деколи відволікають увагу від проблеми безпеки самої інфраструктури. Швидкісні багатосмугові дороги без засобів заспокоєння руху лише заохочують водіїв розганятися і безперешкодно здійснювати небезпечні маневри. Так, проспекти Гагаріна та Героїв Сталінграду в Харкові — це великі площі асфальту, де водії мають вдосталь можливості набрати швидкість, а пішоходи — навпаки, мусять перетинати численні широкі смуги.

Перехрестя Гагаріна та Одеської. Зображення з Google Maps

Читайте також: Ментальність ні до чого: які заходи можуть зменшити смертність на дорогах вдвічі?

Проспект Героїв Сталінграду. Зображення з Google Maps

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button