Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ЖК «Відрадний-2». Фото: 3m2.ua

Перевірка забудови на території Національного авіаційного університету в Києві виявила численні порушення. Про це повідомляє пресслужба Державної інспекції архітектури та містобудування.

Загалом за адресою Космонавта Комарова, 1, поруч з приміщенням НАУ, планують збудувати 14 житлових будинків загальною площею квартир понад 100 тисяч квадратних метрів.

Забудова району навколо НАУ. Мапа: gdevkievezhithorosho.com

Порушення, виявлені позаплановою перевіркою, не ставлять під питання забудову як таку, але загрожують припиненням права на будівельні роботи. Зокрема, визначено, що:

  • наміри забудови не відповідають положенням містобудівної документації;
  • відсутній розрахунок квартир для викладачів університету, для яких, згідно з містобудівними умовами та обмеженнями і передбачено будівництво житлових будинків;
  • у проєкті не передбачено будівництво спортивного комплексу, хоча сама назва об’єкта це передбачає — «Будівництво житлових будинків з підземним паркінгом та спортивного комплексу»;
  • не дотримано нормативну кількість машиномісць для потреб жителів тощо.

Інспектори буднагляду винесли припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт до усунення виявлених порушень. У разі їх неусунення, ДІАМ має право звернутись до суду з позовом про припинення права на виконання будівельних робіт.

Візуалізація ЖК «Відрадний-2»

Зокрема, за адресою Комарова, 1 будується ЖК «Відрадний-2». Ректор НАУ Максим Луцький заявляв в інтерв’ю Главкому, що не має жодного відношення до цієї забудови. Він запевняв, що документи «зникли разом з Ісаєнком», попереднім ректором. Водночас сам Луцький купив кілька квартир у майбутньому ЖК.

Нагадаємо, цьогоріч НАУ опинився в епіцентрі скандалу з умовами проживання в студентському гуртожитку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button