Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ossip van Duivenbode / boijmans.nl

У Роттердамі відкрили сховище художнього музею Бойманса — ван Бенінгена, яке повністю доступне для публіки.

Фото: Ossip van Duivenbode / boijmans.nl

Купивши квиток, відвідувачі можуть оглянути понад 150 тисяч творів мистецтва, що зберігаються у 14 залах із різним мікрокліматом, а також на власні очі побачити процес реставрації.

Будівлю звели за проєктом MVRDV у Музейному парку в центрі Роттердама. Перед спорудженням сховища на ділянці росло кількасот дерев. Це викликало суперечки серед містян — дехто стверджував, що дерева були занедбані й приречені, інші стверджували, що забудова знищила парк.

40-метрова споруда має дзеркальний фасад. Форма не випадково нагадує миску. Обговорюючи майбутній проєкт, архітектори надихнулися мискою Ikea з неіржавної сталі за 3,99 євро, що стояла на столі.

Візуалізація: MVRDV

Дах Depot прикрашає березовий гай. На даху також розміщено ресторан і оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на місто.

Будівництво Depot коштувало приблизно 90 мільйонів євро. Передбачається, що експлуатаційні витрати частково компенсує оренда — близько 15% площі здаватимуть приватним колекціонерам для зберігання мистецтва.

Сам музей Бойманса — ван Бенінгена, один із найбільших у Нідерландах, розміщено в будівлі 1665 року, одній з небагатьох, що вцілили після бомбардувань часів Другої світової війни.

Нагадаємо, MVRDV та Orange Architects проєктуватимуть бізнес-комплекс у центрі Києва на вулиці Жилянській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button