Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23612 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

43% українців не готові робити щеплення проти COVID-19, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 21-23 жовтня.

При цьому тих, хто не має бажання вакцинуватися, більше серед молодих респондентів.

18% опитаних зазначили, що готові вакцинуватися, а 36% заявили, що вже щепилися щонайменше однією дозою.

«Важливо розуміти, що опитування відбувалося лише серед дорослого населення України, тоді як офіційна статистика кількості вакцинованих виводиться серед усього населення. У порівнянні із липнем цього року, лояльність до вакцинації зросла», — коментують соціологи.

57% не бояться захворіти на коронавірус й водночас 77% хвилюються щодо здоров’я своїх близьких та рідних. При цьому менше бояться захворіти ті, хто вже вакцинувався. Загалом із весни рівень тривожності щодо стану здоров’я дещо знизився, зазначають автори дослідження.

Також із весни дещо зменшилася кількість прихильників «жорсткого карантину». Підтримують запровадження локдауну 54% (у квітні — 65%), не підтримують — 44%. Останніх відносно більше серед мешканців Сходу, населення середнього віку, та тих, хто не боїться захворіти.

Соціологи опитали 2500 осіб методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера.

З середини вересня Україна увійшла у третю хвилю епідемії, яка виявилася смертельнішою за попередні, очевидно, через панування штаму «дельта». Якщо протягом літа фіксували не більш к 50 смертей щоденно, то лише за минулу добу першого листопада МОЗ повідомляє про 700 летальних випадків. Лише за жовтень у країні від ковіду померло приблизно 12 тисяч людей. Така динаміка контрастує з загальним падінням смертності у світі. Ситуацію в Україні пояснюють низьким рівнем вакцинації.

Щоденна кількість летальних випадків в Україні. Графік: worldometers.info

Щоденна кількість летальних випадків у світі. Графік: worldometers.info

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button