Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Господарський суд дозволив компанії Київметробуд відтермінувати завершення будівництва метро на Виноградарі до кінця 2022 року. Раніше мер Віталій Кличко обіцяв закінчити роботи до кінця 2021 року. Кличко в інтерв’ю Радіо Свободі заявив, що у КМДА не згодні з рішенням суду та подали апеляційну скаргу.

За його словами, Київметробуд стверджує, що роботи було вести складно, оскільки хворіли працівники та вводилися локдауни через коронавірус. Тому компанія подала до суду щодо відстрочення завершення будівництва метро на 2023 рік. Господарський суд пролонгував завершення будівництва до кінця 2022 року. Київметробуд вже отримав на будівництво метро чотири мільярда гривень із шести необхідних.

У 2020 в компанії заявили, що не встигають добудувати метро за умовами договору. Невдовзі Служба безпеки викрила механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво Сирецько-Печерської лінії метро. Співробітники компанії «безпідставно розмістили 1,7 мільярда гривень на депозитних рахунках у банківській установі». За версією слідства, оборудка дозволила зацікавленим особам отримати 139 мільйонів гривень за відсотками по депозиту. На банківські рахунки підприємства наклали арешт.

У 2017 році Кличко заявив про плани продовжити гілку метро на Виноградар. За його словами, будівництво можна закінчити за три роки – в 2020. Проте КП «Київський метрополітен» оголосив тендер, який відбувся не з першого разу, лише в 2018 році. А будівництво почалось в 2019. Станції «Виноградар» та «Маршала Гречка» обіцяли відкрити до кінця 2021 року. Зараз підрядник намагається затягнути будівництво та закінчити в 2023.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button