Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна до 2030 року зобов’язується скоротити свої викиди парникових газів на 65%, а до 2060 –  досягти кліматичної нейтральності. Про це він сказав на міжнародному кліматичному саміті в Глазго.

Зеленський підтримав низку ініціатив саміту, зокрема Декларацію щодо лісо- й землекористування та доступу до довгострокового фінансування в межах Зеленого кліматичного фонду.

На саміті Індія також пообіцяла скоротити свої викиди вуглецю до нуля до 2070 року. До 2030 року країна зобов’язалася отримувати 50% своєї енергії з відновлюваних джерел і скоротити загальні прогнозовані викиди вуглецю на мільярд тонн, пише ВВС.

Конференція ООН із питань клімату розпочалася в Глазго 31 жовтня й триватиме до 12 листопада. У ній беруть участь близько 120 лідерів світу й приблизно 25 тисяч делегатів. На заході країни обговорюють нові цілі з протидії змінам клімату, які були раніше визначені Паризькою угодою 2015 року.

Цьогорічний захід присвячений, зокрема, прогресу країн на шляху до встановлених цілей. Через п’ять років після Паризької угоди, країни звітуватимуть про свої успіхи і невдачі, а також презентують кроки до кліматичної нейтральності.

Крім того, на саміті у Римі лідери країн G20 домовилися позбутися вуглецевих викидів до середини XXI століття. Вони також закликали вжити «значних та ефективних» заходів, щоб обмежити глобальне потепління на рівні 1,5 градуса.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button