Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23503 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: Іван Авдеєнко

У Черкаському зоопарку завершують третю чергу реконструкції за проєктом бюро Project 7.

Інвестором виступила корпорація Roshen, яка уклала з зоопарком угоду на 300 мільйонів гривень. Тож тепер зоопарк, заснований 1975 року, називається ZooRoshen. Реконструкція складатиметься з восьми черг і триватиме до 2027 року.

Архітектори вирішили реалізувати принцип «зануреної експозиції». У випадку з вовками та ведмедями, занурення забезпечується системою пандусів. Також вивчали досвід європейських зоопарків і дізнавалися про особливості поведінки різних тварин у вольєрах.

Першу чергу, яка обійшлася у 80 мільйонів гривень, відкрили 2017 року. Відтоді кількість відвідувачів зросла приблизно вдвічі. До Черкаського зоопарку стали частіше приїздити з інших регіонів.

У зоопарку збудували нові вхідні групи, реконструювали штучне озеро, збудували сувенірну крамницю, кафе, дитячі майданчики, авіарій для птахів, оновили тераріум, вольєри тощо.

Глибину озера збільшили до шести метрів. При цьому навколо не встановили жодних бар’єрів. Поряд — зони відпочинку для дітей і дорослих.

Одна з вхідних груп нагадує барліг.

«Цей вхід символізує перехід від простору, де живе людина, до простору, де живе тварина», — пояснював директор черкаського зоопарку Євгеній Ван місцевому виданню Вичерпно.

Цьогоріч зоопарк отримав додаткову землю і планує об’єднати простір із парком Перемоги — сполучити його з містом. «Хочемо зробити велику алею, з двох боків якої будуть експозиції тварин», — зазначає Євгеній Ван.

У межах останньої, восьмої черги, до зоопарку хочуть завезти пінгвінів. Загалом планують на 50% оновити видовий склад тварин.

Читайте також: На прикладі кращих європейських зразків: як проєктували Черкаський зоопарк

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button