Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


З осені цього року у Києві опале листя почали переробляти в біогумус за допомогою спеціальних хробаків. Про це повідомляє КМДА.

Для такого перетворення листя спочатку складують, обробляють розчином та ферментують, а потім вже його переробляють на гумус. Для цього застосовується технологія виробництва компосту та його переробки за допомогою вермикультивування. Вона здійснюється за допомогою використання червоних кільцевих хробаків, які з’їдаючи органічні відходи, переробляють його в біогумус, що містить необхідні речовини для насичення ґрунтів.

У керуючій компанії з обслуговування житлового фонду Святошинського району пояснювали, що каліфорнійський хробак є оптимальним та екологічним рішенням утилізації опалого листя, яке дає змогу отримувати природне органічне добриво, біогумус, що здатний реанімувати навіть мертві ґрунти. Це КП вже уклало відповідний договір з ТОВ «Крамар ЕКО».

Щороку в столиці накопичується близько 100 тисяч кубометрів опалого листя. У жовтні сталось близько 200 пожеж та підпалів трави й листя у приватному секторі та на території екосистем.

Фото: КМДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button