Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Троє людей постраждали через пожежу в іконописній майстерні на території Києво-Печерської Лаври.

Фото: КАРС

Пожежа виникла вдень четвертого листопада на другому поверсі двоповерхового корпусу №68. Вогонь пошкодив покрівлю та внутрішнє оздоблення приміщення.

Фото: КАРС

Один із постраждалих вистрибнув із вікна — у нього підозра на перелом. Ще двоє осіб надихались чадним газом.

Вочевидь, на рятувальників гасіння пожежі в Лаврі справило неабияке духовне враження, адже пресслужба ДСНС пише: «Життя і смерть — поняття, які, насправді, знаходяться за межею людського розуміння… Інколи якась вища сила дозволяє врятувати з полум’я людину».

У цей час служителі Лаври напали на знімальну групу «Магнолії-ТВ», повідомляє телекомпанія. На опублікованому відео видно, як служителі монастиря відбирають у журналіста телефон, забороняючи знімати, а настоятель Павло навіть командує «дати по голові».

Поліція Києва повідомляє про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 171 — перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів, або до шести місяців арешту, або обмеження волі до трьох років.

Фото: КАРС

Митрополит УПЦ МП Павло Лебідь, який очолює Лавру понад 20 років, раніше неодноразово демонстрував скандальну поведінку, конфліктував з журналістами та порушував правила дорожнього руху.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button