Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Павільйон №19 на ВДНГ. Фото: wikimapia.org

На ВДНГ біля павільйонів №19 та 21 розпочалися вишукувальні роботи у рамках проєктування освітнього кластера. На цій території працюватиме спецтехніка, повідомила пресслужба Експоцентру.

Ідея створення університету на території Національного комплексу з’явилась ще у 2016 році. Тоді європейські урбаністи й консультанти від України – компанії PUPA і CIVITTA – розробили Концепцію розвитку ВДНГ на 40 років. Створення освітнього кластеру позначили як один з найважливіших її пунктів. Впродовж наступних років було й декілька спроб розпочати будівництво.

Очікується, що зведення університету займе три роки, а на реалізацію цього проєкту держава виділить 7,2 мільярди гривень. Всього на території Експоцентру працюватимуть 11 кампусів. Тут облаштують адміністративний корпус, апарт-готель для студентів і педагогів, лікарню, дипломатичну службу, корпус з офісами іноземних компаній, біокластер і біоклініку.

За словами гендиректора ВДНГ Євгена Мушкіна, освітній кластер ВДНГ буде розташований в північно-східній частині Експоцентру. У колонці для видання НВ він розповідав, що зараз ця територія забудована старими спорудами, серед яких – найбільший недобудований радянський павільйон № 42, зведення якого було заморожено багато років тому.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button