Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23619 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Кальян став широко популярним у всьому світі та в тому числі в Україні. Його споживання швидко зростає особливо серед молоді. Маркетологи шукають різні способи залучення до сучасної культури. І, незважаючи на те, що є безліч фактів, що доводять шкоду куріння кальяну, молодь не відмовляє в цьому сумнівному задоволенні. Є безліч обґрунтувань популярності наргілі, і варто ознайомитися з найпопулярнішими з них.

Якщо ви подумуєте про купівлю димного агрегату для домашнього використання, звертайтесь до інтернет-магазину курильних аксесуарів – ДуДа. Тут зібрано велику колекцію кальянів https://duda.com.ua/category/kaljany/ на будь-який смак. Вивчіть запропонований асортимент і виберіть екземпляр, що сподобався. У каталозі представлені моделі найнеймовірніших форм та розмірів від європейських, українських та китайських виробників.

Причини використання

Багато факторів сприяли поширенню та використанню кальянів, включаючи і те, що це менш шкідлива альтернатива куріння, а також через доступність цього девайсу за рахунок приросту кількості кальянних барів. Крім того, кальян привабливий використанням ароматного тютюну. Не варто забувати і про такі фактори, як цікавість, тиск громадськості, моду та високу потребу в розвагах.

Одним із факторів, який значною мірою сприяв збільшенню використання кальяну. є неправильне уявлення про ризики здоров’ю. Більшість споживачів вірять у «нешкідливість» кальяну порівняно із цигарками; це конкретне переконання може бути пов’язане з міфами про періодичне вживання кальяну, який знижує шкоду проти постійним вживанням сигарет. Багато хто впевнений, що при проходженні диму через воду він буде фільтруватися і користувачі стверджують, що вдихають вже очищений дим, охолоджений і не дратує горло. Тим самим вони захищають себе від абсорбції нікотину та звикання. Однак нікотин може легко всмоктуватись через слизову оболонку ротової порожнини.

Не варто також забувати про такі позитивні сторони використання кальяну, як:

  1.  спілкування;
  2.  розслаблення;
  3. приємний смак та запах диму.

Така атмосфера сприяє розслабленню. Багато досліджень показують, що використання кальяну підштовхують саме ці чинники. До того ж солодкий та ароматний запах диму від кальяну не вважається таким неприємним, як цигарковий. Це підтверджує припущення про те, що ароматизатор відіграє важливу роль у стимулюванні використання кальяну.

Але, незважаючи на це, не варто захоплюватися кальянами і приділяти більше уваги дослідженням, що вивчають ризики для здоров’я від кальяну. Це джерело інформації про наслідки здоров’я, пов’язані з використанням кальяну.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button