На муніципальних заходах у Гельсінкі не буде м’ясних страв та одноразового пластику
Там подаватимуть виключно сезонні овочі та місцеву рибу, виловлену «з дотриманням етичних принципів».
Там подаватимуть виключно сезонні овочі та місцеву рибу, виловлену «з дотриманням етичних принципів».
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 314 днів. За цей час ми опублікували 26422 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото: unsplash.com
Адміністрація Гельсінкі вирішила відмовитися від м’ясних страв та одноразового пластику на міських заходах. Про це повідомила видання Helsinkitimes.
Тепер на всіх семінарах, воркшопах та громадських слуханнях будуть подавати виключно сезонні овочі та місцеву рибу, виловлену «з дотриманням етичних принципів». Організатори відмовляться від одноразового посуду та напоїв у пляшках. На міських заходах овочі, фрукти, кава та чай мають бути відзначені спеціальною маркою, яку можуть отримати лише соціально відповідальні виробники, а напої подаватимуться виключно у глечиках або графинах.
Запрошені гості мають проходити обов’язкову реєстрацію та заздалегідь підтверджувати свій намір бути присутнім на заході. Це дозволить уникнути зайвих харчових відходів. Винятки будуть зроблені тільки для зустрічей на найвищому рівні або у разі виникнення особливих обставин.
Зазначається, що використання продуктів тваринного походження та вибір сировини відіграють важливу роль у впливі громадського харчування на навколишнє середовище. На довкілля також впливає, зокрема, приготування їжі, упаковка, транспортування та відходи, що утворюються в результаті. На міських заходах харчові відходи утворюються в основному через скасування відвідування в останній момент. Використання одноразових виробів збільшує споживання природних ресурсів та відходів.
У лютому 2019 року міська рада Гельсінкі ухвалила рішення вдвічі скоротити використання молочних та м’ясних продуктів у міській сфері громадського харчування до 2025 року.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті