Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24978 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

30 жовтня на Тилігульському лимані біля села Прогресівка Миколаївської області відкрили «найбільшу в Європі» акваферму з вирощування креветки, повідомляє EcoTown.

Тут вирощують королівську креветку Penaeus Vannamei, яка може сягати 20 сантиметрів у довжину.

На площі у шість тисяч квадратних метрів розмістили інкубаторії, цех переробки, а також наукову лабораторію, яка контролює якість продукції. У приміщеннях підтримують тихоокеанський клімат, сприятливий для креветок. Воду беруть із лиману, де вона за солоністю наближена до океанічної. Переходячи з одного цеху в інший, персонал мусить міняти одноразовий спецодяг.

На даху також змонтували сонячну електростанцію у вигляді QR-коду.

До кінця року акваферма «Тілігул» планує виростити перші 10 тонн креветки. Наступного року хочуть виробляти до 550 тонн, а з часом сподіваються збільшити цей показник до трьох тисяч тонн на рік. Орієнтуватимуться передусім на внутрішній ринок, а 25-30% ітиме на експорт. Креветки постачатимуть у великі українські супермаркети.

За словами співзасновника Всеволода Ковальчука, у створення креветкової ферми вклали 180 мільйонів гривень.

Читайте також: Звідки в Києві з’явились устриці по 29 гривень?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button