Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23583 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У центрі Києва облаштовують антикишені в межах реалізації проєкту громадського бюджету 2020 року. Про це повідомляє організація Urban crew.

У цьому році авторка проєкту Мар’яна Маршал та комунальники погодили облаштування антикишень на перетині:

  • вулиць Лисенка – Богдана Хмельницького (дві штуки) та облаштування на них антипаркувальних стовпчиків або велосипедних П-подібних стійок;
  • вулиці Лисенка – Золотоворітського проїзду – разом з клумбою та велопарковкою;
  • вулиць Лисенка – Ярославів Вал;
  • вулиці Пирогова – бульвару Тараса Шевченка – дві штуки.

Антикишеня – інфраструктурне рішення, яке робить пішохода більш видимим на дорозі, адже його не закривають припарковані автомобілі. Фактично це розширена ділянка тротуару, який унеможливлює стоянку в зоні перехрестя і на переході та скорочує час перебування пішоходів на зебрі. Таке продовження тротуару виконує антипаркульвальну та безпекову функції.

Антикишені прибирають надлишкову ширину проїжджої частини, яка використовувалась для паркування. Завдяки цьому пішоходи не «виринають» на переході з-за припаркованих авто, а наближаються до переходу у зоні видимості водіїв, йдучи по антикишені. Крім того, такі переходи є доступними для маломобільних груп населення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button