Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Кількість українських домогосподарств, які використовують сонячні панелі, зросла до 39,6 тисяч. Загальна потужність встановлених СЕС у домогосподарствах перевищила 1 ГВт, повідомляє Держенергоефективності.

У третьому кварталі (з липня по вересень) встановили 4 240 СЕС у приватних домогосподарствах, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. У трійку регіонів-лідерів за кількістю встановлених СЕС увійшли: Дніпропетровська область – 5 559; Закарпатська – 3 225; Тернопільська – 3 068.

Міністерство енергетики зараз працює над упровадженням системи підтримки малої розподіленої генерації Net Billing, яка має змінити нинішню систему зелених тарифів. У результаті впровадження такої системи споживачі матимуть можливість – завдяки встановленню об’єктів відновлюваної енергетики – компенсувати власне споживання, а надлишки електроенергії продавати за ринковою ціною постачальникам.

Для порівняння у Великій Британії, де майже така ж інсоляція або потік сонячної енергії, як в Україні, налічується близько мільйона сонячних мікроелектростанцій потужністю до 10 кВт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button