Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Невідомі вночі встромили ніж у двері квартири Дмитра Перова, юриста «Мапи реновації» та члена партії Народовладдя, який активно захищає історичні пам’ятки Києва від знесення та забудови. Також клейкою стрічкою були приклеєні дві гвоздики.

Дмитро помітив ніж в дверях приблизно о десятій ранку, коли виходив на роботу. У нього є два побоювання з приводу ситуації – це справи по Хорива, 2 або Тургенєвській, 22 (садиба Маліна). Він розповів, що у судовій справі по Хорива, 2 його громадську організацію залучили до розгляду у справі щодо позбавлення статусу пам’ятки історії.

Останній пост Дмитра був саме про демонтаж садиби Маліна – 12 листопада. Тоді в коментарі прийшов представник власників, який запевняв, що роботи законні та не потребують ніяких дозволів.

З приводу погрози Дмитро написав заяву в поліцію.

Дмитро долучився до справи щодо незаконного скасування статусу пам’ятки комплексу історичних будівель на Хорива, 2 на Подолі. Також він активно захищає від незаконного демонтажу історичну садибу Василя Маліна на Тургенєвській, 22, брав участь у відстоюванні «Квітів України», садиби Баккалинського тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button