Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23415 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Саудівська Аравія. Фото:unsplash.com

Аналітики британського постачальника будівельних матеріалів Roofing Megastore склали рейтинг зі 109 країн за доступністю житла у 2021 році. На першому місці списку Саудівська Аравія, на останньому – Непал, пише The World Property Journal.

Для складання рейтингу розраховувалась середня вартість квадратного метра в житлі площею сто квадратних метрів. Також враховувалась середня зарплата. Дослідження показує, скільки років знадобиться для покупки житла в певній країні.

Саудівська Аравія визнана найдоступнішою країною у світі для покупки житла. Тут середня річна зарплата склала 20 354 доларів, а житло площею сто квадратів коштує всього 90 774 доларів. Щоб купити житло у країні знадобиться 4,5 років.

У першу десятку увійшли Південна Африка, США, Пуерто Ріко, ОАЕ, Палестина, Оман, Ісландія, Кіпр, Катар.

Країною з самим недоступним житлом став Непал. Тут житло коштує в середньому 2,8 мільйона доларів, а середня зарплата місцевих жителів складає 2608 доларів. Щоб накопичити на житло, тут знадобиться понад тисячу років. Щоб купити житло у Гані, Ефіопії, Таїланді, Індонезії та В’єтнамі знадобиться 100-200 років.

У рейтинг недоступності житла потрапили Гонконг, Китай та Південна Корея. Щоб купити житло у цих країнах знадобиться 73, 46 та 47 років відповідно. У Гонконзі в середньому сто квадратних метрів коштує 2,7 мільйона доларів, у Південній Кореї – 1,3 мільйона.


На карті Україна позначена помаранчевим кольором. У такий колір пофарбована африканська крана Лівія, де житло можна купити за 17 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button