Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23477 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з Маршу за Київ 2 жовтня

Організатори Маршу за Київ влаштовують акцію протесту через подорожчання проїзду у громадському транспорті в 2,5 рази. Мітинг відбудеться завтра, 18 листопада, під будівлею КМДА о 9 ранку.

Учасники акції пояснюють, чому аргументи київської влади щодо подорожчання тарифів не обґрунтовані. Зокрема, немає публічного представлення розрахунку формули тарифоутворення, тарифна сітка проїзних невигідна пасажирам, відсутні нові маршрути та нормальне сполучення вулиць. Також вони наголошують, що досі немає єдиного електронного квитка, з яким можна зручно і вигідно користуватись усіма видами транспорту.

Столиця підвищує вартість проїзду в громадському транспорті. Встановити нові тарифи планують із першого січня 2022 року. Разовий квиток у метро, трамваї, тролейбусі й автобусі коштуватиме 20 гривень. При купівлі 50 поїздок на транспортну картку Kyiv Smart Card ціна кожної становитиме 15 гривень. Для власників Картки киянина разовий квиток коштуватиме 12 гривень.

Із таблиці у проєкті рішення про підвищення тарифів випливає, що місячний проїзний коштуватиме майже 3000 гривень, або 100 гривень на день. Щоб виправдати його придбання, пасажир муситиме здійснювати понад п’ять поїздок щодня.

У КМДА аргументують підвищення тарифів «зростанням вартості складових тарифу», зокрема підвищенням тарифів на електроенергію, вартості дизельного пального та зростанням зарплат. За розрахунками Київпастрансу, «економічно обґрунтований тариф» складає 22,30 гривні, у Київському метрополітені порахували 22 гривні. У травні міський голова Віталій Кличко обіцяв, що до 20-25 гривень проїзд не підійматимуть.

Читайте також: 5 причин, чому підвищення цін на громадський транспорт — це погана ідея

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button