Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Столиця завжди приваблювала мешканців з усіх куточків країни, адже тут багато історичних місць, розвинена економіка та інфраструктура. Як тільки справа доходить до пошуку відповідного житла, постає безліч питань — розглядати варіанти від забудовника чи краще віддати перевагу вторинному житлу? Але найважливіше питання — в якому районі зняти квартиру Київ — місто контрастів, тож умови та вартість можуть сильно відрізнятись у різних частинах столиці.

Які чинники впливають на вибір району? 

Якщо не хочете вникати у всі нюанси, то можна оформити доручення у приватного нотаріуса, щоб фахівець узяв на себе юридичні питання. Насамперед потрібно саме вам визначитися з наступним:

  • приблизний бюджет, враховуючи суму за комунальні послуги; 
  • наявність меблів, які мають бути обов’язково; 
  • стан квартири; 
  • кількість кімнат; 
  • розташована поряд інфраструктура.

Все це впливає на вартість, іноді отримати все бажане за помірний бюджет можна лише у віддалених районах, а для центру міста доведеться віддати суму у 2 рази більше. Однак на сервісі OLX зустрічаються різні варіанти, головне — постійно відстежувати оголошення.

Які райони користуються найбільшою популярністю? 

Найкраще орендувати житло не через посередника, оскільки він часто бере додатковий відсоток, а також не завжди може надати повну інформацію. Розгляньте наступні райони:

  • Подільський — найдавніша частина столиці, багато історичних місць, є багато варіантів у старих будинках, але при цьому добре розвинена інфраструктура;
  • Печерський — тут зосереджена престижна нерухомість, тому саме в цьому районі проживають зірки, політики та знаменитості;
  • Голосіївський — один із найбільших та екологічно чистих, розвинена інфраструктура, багато пропозицій від забудовників.

Перед підписанням договору на оренду обов’язково проведіть перевірку документів на нерухомість та дізнайтесь про всі деталі продавця. У такому разі вибраний район та житло в ньому будуть приносити лише задоволення.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button