Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/HackLabKiev

Четвертого грудня, в суботу, в Київському Хакерспейсі на вулиці Новокостянтинівській, 1В відбудеться «вакханалія колективного ремонту речей». Організатори обіцяють навчити лагодити зламані речі.

Всіх охочих, хто має зламані предмети і побутові прилади, запрошують на зустріч у форматі repair cafe. Тобто варто захопити чай, печиво і власне річ, що потребує ремонту. Також варто взяти з собою хоча б деякі необхідні інструменти, на кшталт викруток і плоскогубців, адже інструментів у майстерні може не вистачити на всіх.

«Не все можна полагодити в принципі, й тим паче за декілька годин. Тому розраховуйте свої (і наші) сили відповідно — беріть щось не дуже велике і не заскладне. Так, табурет, настільна лампа, тостер, годинник, чи щось схоже за складністю буде ок, а от мобільний телефон, ноутбук, шафа чи пральна машинка — ні», — зауважують у Хакерспейсі.

Фото: facebook.com/HackLabKiev

Організатори зазначають, що такі зустрічі є світовим феноменом і проводяться в багатьох містах різних країн. Самостійно ремонтуючи речі замість того, щоб їх викинути, люди відповідальніше ставляться до довкілля.

Вхід вільний, але кількість місць обмежена, тому потрібно зареєструватися. Для участі також обов’язково мати сертифікат вакцинації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button