Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: uni-goettingen.de

Вчені з німецького Геттінгенського університету навчились створювати будівельні теплоізоляційні плити з гранульованого попкорну. Про це йдеться в релізі на сайті закладу.

За словами дослідників, ці плити виявились більш стійкими та екологічно чистими у порівнянні з аналогами на нафтовій основі. Зокрема, зараз близько 90% матеріалів для утеплення будівель виготовляються з пластмас або мінеральних волокон. Вони не піддаються біологічному розкладанню.

За даними університету, така піна поглинає тепло краще, ніж пінополістирол (синтетичний термопластичний полімер), вона менш горюча та її можна компостувати, подрібнити для повторного використання, використовувати для виробництва біогазу або навіть як корм для тварин. Крім того, окрім зерен кукурудзи при її виробництві можуть використовуватися відходи кукурудзяної промисловості, такі як биті качани. Вчені заявили, що цей новий процес дозволяє рентабельно виробляти теплоізоляційні плити в промислових масштабах.

Відтак попкорн виявився рослинною, екологічно безпечною та стійкою альтернативою продуктам з нафти і може стати природною сировиною для утеплення.

Ліцензію на технології нещодавно передали німецькій компанії Bachl Group, яка комерціалізуватиме її для використання в теплоізоляції будівель.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button