Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олег Гаряга

Власника будинку на вулиці Володимирській, 4, яка є пам’яткою архітектури, змусили демонтувати один поверх, повідомив голова районної адміністрації Олег Гаряга. Однак під демонтованою конструкцією лишилася ще одна надбудова.

Надбудова на даху будівлі з’явилася минулого тижня. Місцеві жителі попросили райадміністрацію втрутитися і зупинити будівництво. Власник будівлі пояснив, що вирішив зробити надбудову через підтоплення нижніх поверхів, які ставалися після дощів та снігопадів.

Фото: Олег Гаряга

«Ми провели робочу розмову з власником будівлі, він зрозумів, що був не правий, вибачився й пообіцяв, що протягом трьох-п’яти днів демонтує всі елементи добудованих конструкцій», — заявив Гаряга. За його словами, металеві конструкції зараз демонтовано. Домовилися, що на дах лише відремонтують, відновлять гідроізоляцію й покрівлю.

Фото: Олег Гаряга

Однак під демонтованою надбудовою — ще два додаткові поверхи, що з’явилися в різний час на початково п’ятиповерховій будівлі. Сьомий поверх надбудували протягом останніх двох років.

Так, на зйомці Google Maps 2019 року можна побачити лише мансарду над п’ятим поверхом. На зображеннях 2021 року вже видно новий поверх у стилі, що відрізняється від фасаду пам’ятки.

Зйомка Google Maps у 2019 році. Вид з боку Володимирської і Десятинного провулку

Будинок на Володимирській, 4 було зведено наприкінці ХІХ — на початку ХХ століття. Тут народився письменник-дисидент Віктор Некрасов.

Зйомка Google Maps у квітні 2021 року. Вид з боку Десятинної церкви

Читайте також: У моєму будинку сусід надбудовує дах. Що з цим робити?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button