Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: lun.ua

Забудовник київського ЖК Forward через суд скасував приписи Міністерства культури щодо заборони проведення будівельних робіт на вулиці Маршала Рибалка, 5а. Про це пише видання Нерухомі.

Замовник будівництва «Рибалко-Компані» звертався до Окружного адмінсуду з позовом до Мінкульту про визнання протиправним та скасування припису від лютого 2021 року. ОАСК задовольнив позов забудовника.

Згодом Мінкульт звернувся до апеляційної інстанції, зазначаючи, що земельна ділянка на вулиці Маршала Рибалка, 5а згідно з історико-містобудівним опорним планом Києва, розташовується в межах історичного ареалу міста. Враховуючи положення закону про охорону культурної спадщини, проєктна документація на будівництво має бути обов’язково узгоджена з центральним органом виконавчої влади, а також необхідно отримати дозвіл на проведення будівельних робіт на об’єкті. Таким чином, за відсутності будь-яких погоджень, будівництво тут ведеться з порушенням законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

Однак, Шостий апеляційний суд не задовольнив скаргу Мінкульту. Рішення ОАСК залишено без змін. Суд також зазначає, що не отримав доказів того, що науково-проєктну документацію щодо меж історичного ареалу Києва затверджено відповідно до вимог законодавства. Суд додав, що Мінкультури заперечує обов’язок утверджувати межі історичного ареалу столиці.

ЖК Forward будується під виглядом реконструкції будинку, якого ніколи не існувало впритул до будинків радянської забудови. ТОВ «Рибалко-компані» отримало дозвіл на реконструкцію житлового будинку під багатоповерхівку у 2019 році. Квартири у цьому ЖК, станом на сьогодні, всі продані.

На вулиці Маршала Рибалка 5б кілька років тому РІЕЛ вже побудував 27-поверховий ЖК Elyseum. На сайті ЛУН вказано, що ЖК Forward також будує РІЕЛ.

Згідно з Генпланом, будувати на цій території понад вісім поверхів заборонено, проте це обмеження за фактом нікого не зупиняє.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button