Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Південній Кореї за підтримки ООН збудують прототип плавучого міста з усіма необхідними технологіями для повного самозабезпечення у разі глобальної кліматичної катастрофи. Про це повідомляє технологічна компанія Оceanix.

Так уряд міста Пусан, члени програми ООН із населених пунктів та Оceanix cтворять перший у світі прототип плавучого міста. Місто зможе повністю забезпечувати себе ресурсами, що дозволить його жителям вижити у разі підвищення рівня моря і, теоретично, без зв’язку із зовнішнім світом.

Місто вироблятиме продукти харчування, енергію та прісну воду. Клітини під платформами можуть бути використані для утримання морських гребінців, водоростей або інших видів морепродуктів, аквапонічні системи перетворять рибні відходи на добрива для рослин.

Нове плавуче місто буде розміром у кілька шестикутних платформ, розташованих на поверхні води. Їх планують зміцнити вапняковим покриттям, у два-три рази твердішим за бетон. Цей матеріал чинить вплив електричного струму на підводні мінерали. Згодом він стає все міцнішим і може відновлюватися.

Дизайн міста поки що не затвердили. Попередня вартість проекту – близько 200 мільйонів доларів, саме будівництво триватиме приблизно три роки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button