Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: mung_hit

У Сеулі стає популярним формат закладів, в яких люди платять за можливість посидіти мовчки в тиші та помилуватися природою. Відвідувачів таких кафе просять роззутися, відключити звук мобільних телефонів та при можливості не розмовляти, повідомляє Washington Post.

Популярність такого дозвілля можна пояснити нестачею вільного часу та великою завантаженістю людей. За словами клієнтів таких кафе, у південнокорейському суспільстві важко знайти місце, де людині не довелося б бути чимось зайнятим щохвилини свого часу. За чаєм або кавою відвідувачі можуть читати, писати вірші, листи, медитувати чи просто дивитися на природу. У такі заклади не пускають з домашніми тваринами або дітьми.

Також у деяких закладах є кінотеатри, які транслюють спеціальні фільми для розслаблення. В одному з них показують 40-хвилинний ролик про політ на пасажирському літаку, а в іншому – відеозапис вогнища в 31 хвилину. Квитки на такі сеанси коштують трохи менше шести доларів.

На початку 2021 року газета Korea Herald опитала понад тисячу осіб, 70% з яких зізналися, що постійно відчувають втому, емоційне виснаження та пригніченість.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button