Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: golos.ua

Міністерство цифрової трансформації проведе перепис населення спільно з американською компанією Apple. Про це повідомив Володимир Зеленський у Twitter.

«Пишаюся тим, що Україна стане другою країною у світі, яка проведе перепис населення у співпраці з Apple. Сьогодні підписано важливий меморандум про взаєморозуміння між Мінцифрою й цим технологічним гігантом», – написав президент.

На початку вересня президент Зеленський обговорив із гендиректором Apple Тімом Куком проєкт перепису населення та українізацію персонального помічника Siri.

Компанія Apple була залучена до перепису в США, і зокрема надавала в оренду планшети уряду.

«Apple під час перепису населення в США давала більшу частину техніки в оренду на кілька тижнів. Це величезна економія державних коштів. Зараз ми розглядаємо пропозиції різних компаній. Apple була першою, з ким ми зустрілися. Якщо другою державою стане Україна, то це буде додатковою рекламою нашій країні», – розповідав раніше міністр Михайло Федоров.

Перепис в Україні планують виконати у 2023 році. Мінцифри наразі розробляє проєкт, на реалізацію якого з бюджету планують виділити 80 мільйонів гривень цього року.

Згідно проєкту державного бюджету на 2022 рік на підготовку до Всеукраїнського перепису населення виділяють 400 мільйонів гривень. У Міністерстві фінансів заявили, що ухвалення податкового законопроєкту 5600 може збільшити фінансування перепису до 1,7 мільярда гривень.
Востаннє перепис населення України проводили в 2001 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button