Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Тель-Авів-Яффо. Фото: Yaroslav Lutsky / Unsplash

Київ посів 88 місце за вартістю життя серед 173 міст світу, згідно з Worldwide Cost of Living 2021. У порівнянні з минулим роком українська столиця піднялася на 13 позицій.

Ціни ростуть у всьому світі. Вартість життя зросла найстрімкіше за останні п’ять років — на 3,5%. Автори звіту пояснюють це впливом на економіку пандемії коронавірусу.

Найбільше здорожчав транспорт, переважно через зростання цін на нафту й, відповідно, на пальне — на 21%.

Найрізкіше зростання цін помітили у Тегерані. Столиця Ірану піднялася з 79 відразу на 29 місце в рейтингу, зокрема, через американські санкції.

На першому місці рейтингу — Тель-Авів, де сильно здорожчали транспорт і продукти. Далі йдуть Париж і Сінгапур, Цюрих, Гонконг, Нью-Йорк, Женева, Копенгаген, Лос-Анджелес і Осака.

Загалом найдорожче життя — в Європі та розвинених азійських мегаполісах. Натомість ціни в містах Північної Америки та Китаю виглядають помірними.

Найнижча вартість життя — в Дамаску, столиці понівеченої війною Сирії. Також серед найдешевших міст — Триполі й Ташкент.

Укладачі рейтингу беруть за точку відліку ціни в Нью-Йорку та порівнюють з іншими містами за цінами на послуги й товари в доларовому еквіваленті. Враховують вартість харчів, транспорту, комунальних платежів, засобів особистої гігієни тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button