Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Getty Images

Американські міста вже готуються до планування міст майбутнього з летючими автомобілями, самокерованим транспортом та дронами, пише Smartcitiesdive. Місто Орландо в штаті Флорида прагне стати «головним містом Америки, готовим до майбутнього». У вересні місцева влада оголосила перші кроки плану підняти летючі автомобілі в небо.

У секторі транспортного планування міста вважають, що розширення доріг та автомагістралей не призведе до бажаної якості життя, тому «треба думати про нові можливості».

У рамках підготовки нового плану авіаперевезень, місто співпрацюватиме з інженерною фірмою VHB і NАSА. Крім того, Орландо є єдиним містом – партнером NАSА у проведенні серії семінарів з повітряної мобільності.

Видання зазначає, що летючі автомобілі, повітряні таксі або електричні літаки все ще, навіть за оптимістичними оцінками, далекі від перевезення пасажирів. Але далекоглядний підхід Орландо відображає реальність розумних міст: департаментам, які звикли мати справу з дорогами та поїздами, незабаром, можливо, доведеться розробляти нові рішення.

План перевезень міста Майамі, яке також знаходиться в штаті Флорида, на 2045 рік включає формулювання, що стосуються підключених та автономних транспортних засобів, поїздів на магнітній підвісці, гіперлупів та дронів для доставки.

Транспортний план Техасу на 2050 включає декілька сценаріїв майбутнього з різними рівнями технології.

Світ транспорту кардинально змінився за останнє десятиліття. Зважаючи на революцію у сфері обслуговування пасажирів, створену Uber та Lyft, або службами оренди самокатів та електровелосипедів, міським транспортним відділам довелося швидко адаптуватися. У Центрі мобільності майбутнього в Європі вважають, що містам слід оцінити останні розробки в галузі мобільних технологій та допомагати розробникам їх застосовувати.

Наприклад, Орландо готується до створення мережі посадкових майданчиків для електричних літаків вертикального зльоту та посадки. Каліфорнійська компанія Joby Aviation вже провела понад тисячу випробувальних польотів автомобіля eVTOL. Вони планують отримати схвалення Федерального управління цивільної авіації на початок комерційної експлуатації у 2024 році. Uber та Boeing також спільно розробляють схожі літальні апарати.

Звіт Deloitte та Асоціації аерокосмічної промисловості цього року показав, що до 2035 року міська повітряна мобільність може коштувати 115 мільярдів доларів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button