Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Осокорківські луки. Фото: Дмитрий Иванов / facebook.com/groups/OsokorkyWetlandPark

Держгеокадастр скасував рішення про державну реєстрацію на земельну ділянку біля озера Тягле в Дарницькому районі. Скаргу подавав Департамент земельних ресурсів КМДА.

Ідеться про 74,4 гектара землі біля озера Тягле в Дарницькому районі, на які мало право постійного користування ТОВ «Агрофірма Зодіак».

У вересні цього року столичний приватний нотаріус Мар’яна Бутько зареєструвала за ТОВ право постійного користування земельною ділянкою в межах двох ландшафтних заказників місцевого значення. Підставою для держреєстрації став державний акт виконавчого комітету Києво-Святошинської районної Ради депутатів трудящих від 1946 року.

Через тиждень колишня директорка вказаної компанії подала позов до «Агрофірма Зодіак» з вимогою скасувати запис про держреєстрацію права постійного користування. Експерти зазначають, що часто такі позови подаються узгодженими сторонами для зворотної мети – саме для визнання їх чинними і непротиправними.

На початку листопада Мінюст скасував рішення нотаріуса. «Чорному реєстратору» анулювали доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, територію між озерами Небреж й Тягле плануть забудувати багатоповерхівками комплексу «Патріотика на озерах-2». Після банкрутства банку «Аркада» проєкт було передано Stolitsa Group.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button