Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Італійський бренд Prada планує продавати вживаний одяг, взуття та аксесуари на платформах електронної комерції, пише Reuters. За словами Лоренцо Бертеллі, начальника відділу маркетингу модного будинку, можливості розвитку у цьому напрямі компанія вивчає упродовж останнього року.

У компанії наголошують, що останнім часом молоді покупці, які дбають про навколишнє середовище, все частіше купують товари в магазинах секонд-хенду. Prada планує залучати партнерів до реалізації цього проєкту.

Експерти вважають, що в 2021 році обсяг ринку секонд-хенду може досягти 37,2 мільярди доларів. Показник зріс на 65% за останні чотири роки, починаючи з 2017 року, а приріст обсягу торгівлі новими речами люксових брендів становив лише 12%.

На початку цього року французький конгломерат Kering, до якого входять такі бренди як Balenciaga, Bottega Veneta, Gucci, Yves Saint Laurent, придбав 5% акцій провідної платформи для вторинного продажу одягу та сумок Vestiaire Collective. Акції коштували 215 мільйонів доларів.

Gucci самостійно уклав договір із американською платформою перепродажу RealReal у 2020 році.

Світовий ринок секонд-хенду зростає в 11 разів швидше за модний рітейл. Продажі вживаних речей у найближче десятиліття можуть вдвічі перевищать обсяги торгівлі у сфері швидкої моди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button