Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Dezeen

У Парижі знову почались суперечки з приводу реставрації Нотр-Даму після пожежі в 2019 році. Цього разу приводом стали плани надання «інтер’єру туристичного стилю», пише Dezeen.

Згідно з повідомленням Daily Telegraph, сповідальні, вівтарі та класичні скульптури замінять фресками сучасного мистецтва та новими світловими та звуковими ефектами, покликаними створити «емоційні простори».

Згідно з пропозиціями, відвідувачів будуть вести «стежкою відкриттів» через тематичні каплиці з акцентом на Африку та Азію. Писання транслюватимуться на стіни різними мовами, включаючи китайську. Одне зі святилищ буде присвячене охороні навколишнього середовища.

Моріс Кюло, паризький архітектор і критик, порівняв можливі інтер’єри з тематичним парком Disneyland.

«Те, що вони пропонують зробити із собором Паризької Богоматері, ніколи не буде зроблено з Вестмінстерським абатством чи собором Святого Петра у Римі. Це свого роду тематичний парк, дуже дитячий і тривіальний з огляду на велич цього місця», – заявив архітектор.

На кафедрі середньовічної історії Пізанського університету пропонують лише «провести реставрацію, а не вибирати рішення, які можуть змінити архітектурний план або довільно модернізувати будівлю».

Пропоновані зміни стосуються переважно тих частин собору, які відносно вціліли після пожежі. Пошкоджені елементи досі мають бути відновлені в оригінальному вигляді.

Раніше конфлікт стався через вирубку 200-літніх дубів для відновлення Нотр-Даму. Дерева зрізали в колишньому королівському лісі Берсе.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button