Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Світильник Khmara студії Сергія Махна. Фотоз сайту interiorgoda.com

Третього грудня у київському КВЦ «Парковий» оголосили переможців щорічного Всеукраїнського архітектурного конкурсу «Інтер’єр Року».

Роботи оцінювали лише закордонні члени журі з Великобританії, Нідерландів і США, черед яких — Крістос Пассас (Zaha Hadid Architects), Хірокі Мацуура (MADMA Urbanism+Landscape).

Фото: facebook.com/interiergoda

Цьогоріч було подано рекордну кількість робіт — 1080, а сам захід відвідали понад сім тисяч гостей.

Найкращі проєкти обирали у 13 номінаціях:

1. Інтер’єр суспільно-адміністративних будівель. У цій категорії журі відзначило UNIT Factory в Харкові, дизайн якої розробляла архітектурна група ЦЕХ. Проект складається з двох частин. Перша — це IT-школа з зоною відпочинку та кухнею; друга — коворкінг, розташований на двох поверхах.

2. Інтер’єр торгових приміщень і об’єктів HoReCa. Перше місце посів проєкт Владислава Гушеля й Олени Колеснікової (студія Hushel Architects). Дизайнери перетворили підвальне розташування ресторану Once Upon a Time на вулиці Борисоглібській у Києві з недоліку на перевагу. Простір стилізували під казковий барліг.

3. Нереалізований інтер’єр суспільно-адміністративних будівель, торгових приміщень та об’єктів HoReCa. Перше місце присудили AB OVO студії O.M.Shumelda — дизайну офісу інвестиційної компанії Sparrow Capital.

4. Нереалізований інтер’єр квартир і будинків. У цій номінації також переміг проєкт студії Оксани Шумелди під назвою Return to Innocence.

5. Інтер’єр квартири в класичному стилі. Перше місце посів проєкт «В облаках» Олексія Щербачова (INCUBE) —дизайн київської квартири площею 680 м2.

6. Інтер’єр будинку в класичному стилі. Переможцем у цій категорії визнали проєкт «Из дальних странствий…» Наталії Сергеєвої (студія Nataidea). Це дизайн пентхауса площею 168 м2, в якому живе молодий активний бізнесмен.

7. Інтер’єр будинку в сучасному стилі. Перше місце посів проєкт Nordic Spirit від студії YORK architects. Дизайнери працювали над житлом площею 300 м2, розташованим «у дикому лісі» в Київській області. «Будинок буквально “розчиняється” у навколишньому середовищі завдяки відкритій архітектурі, чистим формам та природним матеріалам», — пояснюють концепцію автори. Стіни покрито декоративним тинькуванням із використанням глини.

Цей же проєкт отримав гран-прі конкурсу.

8. Інтер’єр квартири в сучасному стилі (40–100 м2). У цій номінації переможцем обрали проєкт PSHK архітектурної студії Сергія Дудкіна. Це квартира площею 100 м2, розташована в історичній будівлі в центрі Києва. Дизайнери вирішили використати один тип матеріалів оздоблення в усіх приміщеннях.

9. Інтер’єр квартири у сучасному стилі (100–150 м2). Перемогу здобув проєкт Blue Marble від Dubrovska Studio. Київська квартира площею 150 м2 вирізняється світлим монохромним інтер’єром і практично повною відсутністю декорування. Натомість дизайнери виділили елементи з блакитного мармуру.

10. Інтер’єр smart-квартири” (до 40 м2). Перше місце здобув проєкт A52SMART студії KYDE.architects. Це квартира площею 39,5 метра у мінімалістичному стилі з елементами лофту. Завдяки переплануванню простір поділено на кухню-вітальню, спальню, невеликий хол і гардероб.

11. Нереалізований проект предметного дизайну. Перше місце віддали дизайну стільця SPICY Владислава Толочка (студія ITS).

12. Реалізований проект предметного дизайну.

У цій номінації перше місце відддали кріслу BEAM авторства Кирила Кузьменка, що презентує дизайн-майстерню K.BAND.

На події також були презентовані чотири моделі мобільних робочих станцій ConceptD бренду Acer. Це комп’ютери, орієнтовані передусім на потреби на художників, архітекторів, дизайнерів інтер’єру тощо. Моделі надійдуть у продаж на початку 2022 року.

Фото: Acer

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button