Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: Марія Маслій

Під час виставки «Футуромарення», що триватиме до кінця січня в Мистецькому арсеналі, музейна інституція разом із брендом Marsala випустила невелику колекцію одягу на честь українського футуризму.

На виставці показано шлях футуризму від впливу ідей 1910-х до розквіту напрямку у 1920-х в кіно, архітектурі, живописі, музиці, поезії та дизайні. Організатори вважають, що проєкт «Футуромарення» — про «втрачену естетичну революцію, яку українці лиш починають собі повертати».

Одночасно відділ дизайну Мистецького арсеналу разом із дизайнеркою бренду Marsala Марією Маслій розробили капсульну колекцію, що складається з моносережки, класичної білої сорочки оверсайз із принтом картини Казимира Малевича з колекції Арсеналу та двох варіацій светрів.

Колекція продається на сайті та в шоурумі бренду, а також у музейній крамниці Мистецького арсеналу. Ціна світшоту або сорочки — 2700 гривень.

Нагадаємо, три роки тому Syndicate Clothing та художник Вова Воротньов випустили світшот із принтом, в якому використали роботу харківського конструктивіста Василя Єрмілова. Це обурило Національний художній музей України, в якому зберігається оригінал твору Єрмілова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button