Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Увечері 10 грудня будівлю Київської міської державної адміністрації підсвітили кольорами ЛГБТ-символіки, повідомляє пресслужба КМДА.

Таким чином у Міжнародний день прав людини вирішили привернути увагу до важливості належної реакції на злочини на ґрунті гомофобії та трансфобії.

За даними правозахисного центру «Наш світ», у 2020 році в Україні сталося 177 випадків дій на ґрунті гомофобії. При цьому лише цього року суд виніс вирок з реальним строком ув’язнення за злочин на ґрунті гомофобії. У листопаді у Львові засудили до чотирьох років і одного місяця чоловіка, який напав на поета і музиканта, що здалися йому схожими на геїв.

Фото: пресслужба КМДА

Ініціатори акції — Amnesty International та KyivPride. Як зазначила директорка Amnesty International Україна Оксана Покальчук, сьогодні в Україні ні законодавча база, ні правоохоронні органи не можуть забезпечити належного захисту ЛГБТ-людям.

Директор ГО «КиївПрайд» Ленні Емсон наголосив, що в Києві, як у столиці, що має бути прикладом для інших міст, «кожному та кожній, незалежно від віку, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності має бути безпечно».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button