Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


До Верховної Ради подали законопроєкт 5798, який передбачає фіксацію порушення правил дорожнього руху з мобільного телефона. Це, на думку експертів, дозволить зменшити їхню кількість. Зараз проєкт розглядають профільні комісії парламенту.

Законопроєкт передбачає, що фіксувати порушення можна буде через спеціальний мобільний додаток. Людина, яка через таке відео сповістить поліцію, зможе отримати за це винагороду, що буде рахуватися як відсоток від штрафу, сплаченого порушником. Крім того, свідок отримуватиме відповідь від правоохоронців, щодо реєстрації порушення і його подальшої долі.

Передбачається, що фіксувати можна буде проїзд на червоне світло світлофора, перетин подвійної смуги, проїзд смугою громадського транспорту, проїзд залізничного переїзду на заборонений сигнал, перешкоджання проїзду пожежної, поліцейської автівки, або машини швидкої допомоги.

На думку експертів, завдяки цьому додатку зменшиться кількість безкарних правопорушників. Адже додаток не фіксує хто наразі перебуває за кермом, тому фіксуватиме абсолютно всі порушення ПДР.

Раніше керівник МВС Денис Монастирський повідомив, що до кінця року у Верховну Раду внесуть законопроєкти спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху. Це пов’язано з аварією в Чернігівській області, в якій загинули 13 людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button