Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Забудовник вирубав горіхову плантацію Національної академії наук на території Феофанії, де планує звести житловий комплекс. Фото опублікувала Анна Щербакова. Вона додала, що забудовник також вирубав частину дикого лісу.

За словами архітекторки Світлани Корольонок, представники забудовника не допустили на територію ані інспектора з благоустрою, ані інспекторів Держекоінспекції, ані поліцію, зокрема, слідчо-оперативну групу Голосіївського управління. Пізніше стало відомо, що влада анулювала забудовнику картку на тимчасове порушення благоустрою, а поліція таки змогла зафіксувати факт знищення дерев.

Фото горіхового гаю до початку будівельних робіт. Боглан Гдаль

У 2019 році НАН зареєструвала право власності на три ділянки в Феофанії, а потім віддавала їх під забудову ТОВ «Інтербуд-ТМ», яке входить в групу KSM-GROUP. Крім ділянки на вулиці Академіка Лебедєва, на якій була горіхова плантація, забудовник отримав дві ділянки на вулиці Метрологічній, 7 (впритул до якої будується ЖК «Кришталеві джерела») та Академіка Заболотного, 152 (там вже будують ЖК «Феофанія сіті»).

Фото: Ірина Головач

КМДА подала судовий позов на Академію наук, адже ділянки знаходяться у комунальній власності та розпоряджатись ними може лише місцева влада. Влітку цього року Господарський суд відмовив у задоволенні позову КМДА щодо скасування реєстрації права власності на землі.

Державна архітектурно-будівельна інспекція, яку нещодавно ліквідували, на четвертий раз дозволила будівництво комплексу житлових, громадських та торгових будівель на ділянці державної власності площею 7,7 гектари, пише видання KV.

За даними організації «Всеукраїнське об’єднання позаштатних інспекторів Архітектурно-будівельного контролю», при видачі дозволу на проведення будівельних робіт ДАБІ допустила порушення низки вимог законодавства у сфері містобудування. Зокрема, кількість запроєктованих будинків, їх поверховість та розміщення не відповідають ДПТ; не дотримані деякі вимоги державних будівельних норм; є невідповідності у проєктній документації та техумовах підключення до газорозподільної системи тощо.

Горіховий гай – унікальна плантація, яку 1994 року внесли до переліку об’єктів Природоохоронного фонду України. Розробник ДПТ у районі вулиць Академіка Заболотного, Академіка Лебедєва та Метрологічної, до межі якої входить ця ділянка, запевняв – горіхова плантація не має жодної цінності та потреби у ній зовсім немає. Через обурення громадськості в остаточному варіанті ДПТ залишили близько 2 гектари саду з особливо рідкісними екземплярами, але судячи по фото вони не збереглись.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button