Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: railwayz.info

В Івано-Франківській області відновлюють архітектурну пам’ятку кінця ХІХ століття – станцію «Татарів», повідомляє Укрзалізниця. Реновація об’єкта ще триває, але значну частину робіт уже провели, зокрема, збільшили вдвічі платформу, встановили LED-освітлення, провели зовнішній та внутрішній ремонт вокзальної будівлі.

Наразі проводять роботи з облаштування привокзальної території. На фасаді будівлі збережуть історичну назву вокзалу – «Татарів». Хоча у листопаді 2021 року громада селища підтримала ініціативу щодо перейменування станції в «Татарів-Буковель».

За словами керівника пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександра Перцовського, із вокзалу вдалося зробити зручний пасажирський хаб між залізницею та курортом. У майбутньому планують зробити капітальний ремонт станції.

Станція «Татарів» є архітектурною пам’яткою часів Австро-Угорської імперії. Вона побудована ще у 1894 році. Того ж року побудований залізничний вокзал, який є пам’яткою архітектури. Сьогодні там курсує дев’ять пасажирських потягів.

У жовтні цього року стало відомо, що Укрзалізниця вивчає можливість будівництва нової залізничної лінії завдовжки 15 кілометрів, яка буде вести до гірськолижного курорту Буковель. Одним з запропонованих варіантів є продовження залізниці від Татарова до гірськолижного курорту. Попередня вартість на втілення проєкту складає близько мільярда гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button