Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23612 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З першого січня 2022 року розширюється коло підприємців, яких зобов’яжуть використовувати касовий апарат. Штрафи за невиконання цієї норми становитимуть до 150% вартості товару. Тож процес фіскалізації варто запускати вже зараз. Проте не обов’язково купувати та встановлювати для цього касовий апарат. Платіжна платформа Fondy пропонує клієнтам онлайн-рішення: програмний РРО можна підключити безкоштовно протягом доби.

Наразі підприємці II, III та IV груп єдиного податку можуть не використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО), якщо вони перевищують річний ліміт доходу розміром 1,32 млн гривень. З початку 2022 року використовувати касовий апарат потрібно буде всім ФОПам другой, третьої та четвертої груп, незалежно від обороту.

Нові правила не стосуються:

  • ФОПів першої групи;
  • підприємців, які надають дистанційно послуги, а не товари.

Стають жорсткішими не тільки вимоги до підприємців, а й штрафи за ухилення від фіскалізації. За операції без використання РРО підприємцям загрожує:

  • 100% вартості товарів у разі першого порушення;
  • 150% – за кожне повторне порушення.

Закон про використання РРО дозволяє застосовувати онлайн-рішення для автоматичної генерації електронних чеків із надсиланням даних до ДПС (державної фіскальної служби). ПРРО від Fondy – сучасна альтернатива касовим апаратам. Його також називають онлайн-касою. Програмно-технічний комплекс не потребує додаткового обслуговування, автоматично фіскалізує онлайн-продаж та передає дані на сервери ДПС.

Як підключити ПРРО від Fondy:

  1. Згенерувати ключі та сертифікат для ПРРО в одному з акредитованих центрів сертифікації (АЦСК);
  2. Подати форму до ДПС на реєстрацію ключів, а також торгової точки, каси, касира;
  3. Перейти до розділу меню «Параметри мерчанта» та обрати пункт «Онлайн-каса». Прикріпити файли ключа та сертифіката, отримані від ДПС, вказати дані програмного РРО;
  4. Почати приймати платежі через Fondy

Якщо бізнес вже використовує платіжну систему, але без підтримки РРО, фахівці компанії допоможуть переналаштувати інтеграцію на Fondy.

Переваги ПРРО від Fondy:

  • безкоштовний (у рамках тарифів за прийом платежів)
  • не вимагає установки додатків, працює у хмарі
  • повністю автоматизований
  • інтегрується з більш ніж 40 CMS, CRM та конструкторів сайтів (Tilda, WordPress, Wix, Shopify, Бітрікс24 і т.д.)
  • для роботи з касою є особистий кабінет на сайті Fondy
  • спрощує роботу зі звітами та надсилання чеків

Fondy – це платіжний сервіс для великих і малих бізнесів. Підключає онлайн-платежі в усьому світі, допомагає приймати оплати картками за допомогою Apple Pay та Google Pay або будь-яким іншим зручним способом.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button