Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Партнерський матеріал з


Квартири, готові до заселення (ready to move-in apartments), набули особливого поширення на ринках Європи та США у 2000-х роках, коли все більше людей почали орендувати житло. Наприклад, у США помешкання орендують майже 40% населення.

Через це особливим попитом в інвесторів користуються апартаменти з ремонтом. Вони можуть бути з меблями або без, однак орендар може в’їхати в таку квартиру одразу після завершення будівництва будинку. Останнім часом тренд на готове житло поширився і в Україні. Проте на відміну від США, українці частіше купують квартири для проживання родиною, а не для здачі в оренду. 

Усі візуалізації – квартири з ремонтом та меблями від #READYDIM

«Хмарочос» разом з групою компаній DIM пояснює, які переваги є у квартир, готових до заселення, і в чому полягає особливість послуги #READYDIM.

Переваги ready to move-in apartments

Купуєте те, що бачите

Це є важливою перевагою вже готових квартир, адже перед покупкою є змога перевірити всі зручності. Водночас, якщо робити ремонт самостійно, буває складно передбачити результат.

У вас може бути дизайнерський проєкт, однак, щоб його реалізувати потрібно знайти хороших підрядників і на ринку мають бути доступні всі необхідні матеріали. 

Те ж саме стосується й інфраструктури житлового комплексу. Ще до моменту купівлі ви маєте можливість оцінити наявність поряд магазинів, зупинок громадського транспорту, шкіл чи дитячих садків.

І такий запит релевантний для усього світу. Наприклад, як показують соціологічні опитування в Індії, 59% жителів країни хотіли б придбати уже готове житло з ремонтом. Лише 16% згодні робити ремонт самостійно.

Заощаджуєте на оренді 

Ремонт у щойно купленій квартирі може тривати місяцями і затягнутися на пару років. Нерідко на цей час доводиться винаймати житло. Винаймання ускладнюється тим, що вартість оренди постійно зростає. Купуючи вже готове житло, ви заощаджуєте суттєву суму коштів як мінімум на оренді.

Подружжя Яна та Олег придбали власну квартиру на околицях Києва два роки тому.  «Ми щомісяця платили за квартиру 12 тисяч гривень. Орендна плата постійно зростала. Коли власник сказав, що планує знову підвищувати вартість, ми зважили всі “за” та “проти” й вирішили таки придбати власну квартиру. Ми обирали квартири в новобудовах і головною умовою була наявність можливості придбати квадратні метри з ремонтом від забудовника. В такому разі нам залишалося лише завезти меблі», — пояснює Яна.

Пара знайшла житло за своїм запитом і це допомогло заощадити щонайменше 72 тисячі гривень на оренді, поки тривав би ремонт. 

Швидкий переїзд

Важливою перевагою готового житла є заощадження часу. Не в усіх є можливість проводити вихідні шпаклюючи стіни або їздити містом у пошуках будматеріалів та бригади робітників. Причин може бути багато — родина, робота, подорожі. 

Ба більше, під час тривалого ремонту завжди щось може піти не так. Наприклад, ви замовили фарбу одного тону, а вам прислали на півтону світлішу. І знову це витрачений час.

Купівля вже готового житла звільняє від необхідності постійного контролю, заощаджує час і береже нерви.

Надія мріяла про власну квартиру, як тільки переїхала до Києва на початку 2000-х років. «Я довго жила в гуртожитках, потім винаймала квартиру, однак завжди хотілося мати своє житло. Мої батьки займалися ремонтами квартир, я знала, що це зазвичай важко, довго і дорого. Тому з самого початку шукала квартиру з ремонтом», — пояснює жінка.

Надія розглянула кілька десятків пропозицій в Києві, Ірпені, Бучі. Однак всі квартири здавались без ремонту, тому довелось шукати житло на вторинному ринку. 

«Квартиру, яка відповідає моїм запитам, я знайшла у Софіївській Борщагівці. Зараз я мешкаю у житлі з панорамним видом. Однак було б чудово, якби більше забудовників “з коробки” пропонували рішення з ремонтом», — розповідає Надія.

Готові квартири від #READYDIM

Ринок не стоїть на місці й сьогодні забудовники пропонують клієнтами квартири з уже готовим ремонтом та навіть меблями. Серед них – група компаній DIM. Вона пропонує квартири з ремонтом від онлайн-агрегатора підбору готових інтер’єрних рішень #READYDIM у двох своїх житлових комплексах —  «Метрополіс» та Lucky Land.

Забудовник пропонує вам придбати одно- або двокімнатні квартири з готовим ремонтом — ви просто отримуєте ключі й в’їжджаєте. Сьогодні, наприклад, в ЖК «Метрополіс» готується до здачі ціла секція квартир з готовими ремонтами. «Всі знають, що життя в новобудові протягом перших місяців заселення спокійним не назвеш. Шум та стукіт будівельних бригад, пил та сміття в місцях загального користування… Секції з квартирами,  в яких вже виконаний ремонт — це дуже зручно, адже вас не турбуватимуть цілоденний шум сусідського перфоратора й хмари пилу», — пояснює проєктна менеджерка групи компаній DIM Анастасія Чугай.

Середня площа однокімнатної квартири становить 45 кв. м, двокімнатної — 65 кв. м. Великі ж квартири покупці, як правило, облаштовують самостійно.
 

«Люди, які купують великі квартири, зазвичай прагнуть самостійно робити ремонт. Вони звертаються до дизайн-бюро, підбирають будівельні матеріали й створюють затишок на свій смак», — пояснює Анастасія.

Інвесторам пропонують три цінові пакети:

  • Стандарт ($480 за кв.м без меблів та техніки, $780 з меблями та технікою)
  • Комфорт ($580 за кв.м без меблів та техніки, $980 з меблями та технікою)
  • Преміум ($680 за кв.м без меблів та техніки, $1280 з меблями та технікою).

Цінові пакети відрізняються між собою наповненням. Наприклад, в пакеті Преміум використовуються преміальні бренди будматеріалів та фурнітури, в пакеті Стандарт якісні матеріали, але переважно українського виробництва. Наповнення кожного з пакетів продумане до дрібниць та розраховане на три різні бюджети.  

Якщо ви вирішите робити ремонт самостійно, то з усіма матеріалами він буде коштувати від $300 за квадратний метр. Якщо ж ви вирішили звернутись у спеціальне бюро, воно додатково візьме 20% за свої послуги. 

Покупець може обирати один з п’яти готових дизайн-проєктів — Fresh, Urban, Warm, Family, Mono. Крім того, є можливість обрати кольорову гаму — світлу, темну або в бежевих тонах. 

«Покупець має можливість умеблювати квартиру самостійно, а може перекласти цю роботу на нас. У нас є різні рішення для умеблювання й декору. Клієнт може обрати навіть картини чи вазони. Ми пропонуємо аж 27 варіацій оздоблення», — розповідає проєктна менеджерка.

У планах забудовника — розвивати формат готових квартир і далі. Зокрема, у наступних секціях будинків планують додати можливість вибору облаштувати кімнату під спальню або кабінет. 

«Такий формат матиме гарний попит в інвесторів, які купуватимуть житло для здачі в оренду, а також для молодих родин, які мають дітей. Це люди, які розуміють всі аспекти ремонту. Вони або вже мали негативний досвід в минулому, або, розуміючи наперед всі складнощі самостійного ремонту, не хочуть мати з ним справи», — резюмує Анастасія Чугай.

Звісно, кожен самостійно вирішує – робити ремонт власноруч, чи придбати вже готове житло. Проте важливо, що на ринку з’явилася опція “квартира з ремонтом від забудовника”, й відтепер в кожного покупця є цей вибір.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button