Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Інтерактивна платформа Гаджети бачать навчає потенційних свідків домашнього насильства правильній послідовності дій. Платформу запустили креативна агенція R agency та правозахисна організація Amnesty International Ukraine.

Доволі часто свідки насильства вирішують не втручатися, побоюючись, що зроблять ще гірше. Тому платформа навчає правильної поведінки в ситуаціях, коли ви стали свідком насильства.

Платформа моделює умовний інцидент — типову ситуацію насильства. Користувачу пропонують обрати варіанти можливих реакцій. Залежно від того, які реакції були обрані, на сайті роз’яснюють, чи була поведінка свідків коректною.

А далі пропонують ознайомитись із найбільш ефективним і правильним алгоритмом дій.

«В українському суспільстві ще досі побутує стереотип, що домашнє насильство — це приватна справа, в яку не варто втручатися. Разом з тим українці та українки здебільшого не знають, як діяти. Така поведінка потенційних свідків лише поглиблює проблему. Наше завдання сьогодні — навчити чітких алгоритмів дій свідків насильства і мотивувати їх не ігнорувати конфліктні інциденти між родичами та спробувати допомогти», — зазначає Катерина Мітєва, речниця Amnesty International Україна.

Про кампанію інформують сітілайти на вулицях і стикери в під’їздах багатоповерхівок.

Нагадаємо, в Україні працює тель-авівський мобільний застосунок, який дозволяє жінкам допомогти або попросити по допомогу в небезпечній ситуації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button