Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pavel Neznanov / Unsplash

Управління освіти Дарницької райадміністрації вирішило закупити технічну сіль для посипання доріг від ожеледі.

При цьому вимагалося, щоб сіль мала дезінфекційні властивості завдяки наявності іонів срібла, «підтвердженої протоколом випробувань».

За 15,5 тисячі кілограмів готові були заплатити 200 тисяч гривень — тобто по 12,90 гривень за кілограм. У тендері взяв участь і переміг єдиний учасник, фірма «Гренландія НВП», який запропонував приблизно ту ж суму, що й очікувана вартість.

Інша фірма поскаржилася на нереалістичні вимоги до предмета закупівлі та закликала контролюючі органи звернути увагу на тендер.

«Не потрібно видумувати “наддезінфекційні” властивості предмету закупівлі, тим більше із вмістом іонів срібла!! Сіль коштує від 2,7 до 3,5 гривні за 1 кг і в природі не існує дорожньої солі, збагаченої сріблом, золотом, платиною», — обурюється фірма «Скорпіон К».

Дарницька РДА наполягала, що планує купити сіль саме з іонами срібла, та в результаті торги було скасовано.

Однак, як звернула увагу фейсбук-користувачка Татуся Бо, управління освіти продовжує купляти інші товари з «іонами срібла». Ми знайшли тендери на соду «з дезіфікуючою дією» (3800 кілограмів за 200 тисяч гривень) та на гірчицю (200 тисяч гривень) — все має бути з іонами срібла. Єдиний учасник цих закупівель — «Гренландія НВП».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button