Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivmisksvitlo

Аудит виявив, що Київміськсвітло купує опори для ліхтарів за цінами, завищеними в середньому на 7000 гривень. Про це пише DoZorro.

Капремонт мереж вуличного освітлення із заміною світильників є найуспішнішим напрямом роботи комунального підприємства. За звітом про роботу в 2020 році, провели робіт на 326 мільйонів гривень замість запланованих 146 мільйонів.

Водночас ці успіхи Київміськсвітло компенсувало тим, що не виконало інші заплановані пункти програми: взагалі не міняли ліхтарі в парках і скверах, не будували мережі освітлення транспортних магістралей, не проводили капремонти мереж архітектурно-декоративного освітлення, прибудинкових територій також майже не торкалися.

Навесні цього року Департамент внутрішнього фінансового контролю КМДА проаналізував роботу Київміськсвітла за попередні два роки. Перевірка охопила тільки 16% закупівель ремонту освітлення в Києві.

Хоча аудитори виявили фактичних втрат лише на 0,5 мільйона гривень, вони водночас відзначили неефективне використання коштів з оціночними втратами 16,8 мільйона гривень.

Йдеться про опори для ліхтарів. Спеціалісти Київекспертизи дійшли висновку, що опори придбали за цінами, на 46-60% вищими за ринкові.

При цьому експерти зазначають, що використали не середні, а найвищі значення пропозицій. І все одно різниця з ціною, яку в кошторис заклало Київміськсвітло, склала 60% для восьмиметрових і 46% для десятиметрових. Ймовірно, за кожен стовп із ліхтарем переплатили приблизно 7 тисяч гривень.

Директор Київміськсвітла Володимир Круценко з висновками аудиторів не погоджується. Стверджує, що підприємство робило запити на комерційну пропозицію на три заводи-виробники, та на основі їхніх цін формувало кошториси.

Аудит виявляв завищення вартості опор і під час перевірки закупівель Київміськсвітла за 2018 рік. Тоді порахували, що Київміськсвітло неефективно витратило 15,9 мільйона гривень.

Нагадаємо, торік Київміськсвітло опинилося в епіцентрі скандалу із заміною історичних ліхтарів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button