Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скриншот: відео YouTube

Розкішний басейн між будинками «елітного» ЖК в Лондоні, який всі обговорювали цього літа, виявився занадто холодним для купання взимку, повідомляє Dezeen.

Повністю прозорий акриловий басейн простягається між двома будинками на висоті десятого поверху. З боку Sky Pool виглядає, як об’єм води, що завис у повітрі.

Мешканці житлового комплексу Embassy Gardens скаржаться, що його підігрів коштує 450 фунтів на день і при цьому вода все одно надто холодна. У цю суму не входить зарплата двох працівників, що обслуговують басейн. Люди закликають закрити басейн на зиму, щоб зекономити гроші та енергію.

«Ми розлючені. Температура на вулиці очевидним чином знизилася, але Sky Pool досі працює і навіть не має навісу. Ми фактично опалюємо повітря», — каже один із орендарів Embassy Gardens, що не захотів представитися.

Девелопер стверджує, що за тиждень басейном скористалися понад 100 людей, однак жителі запевняють, що зараз тут купаються лише кілька сміливців. Та й то, можливо, лише тому, що шкода не користуватися тим, за що платять гроші, припускають деякі.

Наступного року тарифи на електроенергію у Великій Британії, як очікується, значно зростуть, хоч і зараз далеко не маленькі.

Відкриття Sky Pool минулого літа викликало хвилю критики, зокрема, через те, що доступ до басейну мають не всі жителі комплексу, який загалом збудовано неінклюзивним. Архітектурний оглядач Financial Times Едвін Хіткот навіть назвав басейн «катастрофою».

Про класову сегрегацію в районі з «небесним басейном» читайте докладніше в нашому матеріалі

Крім того, не лише мешканці соціальних квартир ЖК, але й жителі дорогих апартаментів нарікають на незадовільні й водночас дорогі комунальні послуги. За двокімнатну квартиру зараз платять 9000 фунтів на рік (750 фунтів на місяць).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button