Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Саратовська вулиця — відтепер бульвар Павла Вірського. Фото: Вікіпедія

16 грудня Київрада перейменувала чотири вулиці. Зокрема, вулиця Амурська в Голосіївському районі відтепер називатиметься Академіка Книшова — на честь вченого, який побудував одну з найрозвиненіших галузей сучасної медицини в українській кардіохірургії, до останніх днів життя керував Інститутом серцево-судинної хірургії імені Амосова.

Амурська площа, до якої веде ця вулиця, поки лишається зі старою назвою, яку отримала у 1970-х роках на честь ріки Амур (Хейлун), що тече вздовж російсько-китайського кордону.

На Куренівці перейменували вулицю Дмитрівську, бо вона дублює назву історичної вулиці у Шевченківському районі. Вона носитиме ім’я Анатолія Кузнецова — автора роману-документа «Бабин Яр», перекладеному 30 мовами, який вважається однією з найважливіших книг про події Другої світової війни у Києві.

Саратовська вулиця в Шевченківському районі стане бульваром Павла Вірського, українського танцівника і хореографа. Це перейменування було ініційоване місцевою громадою.

Безіменну вулицю у Деснянському районі, розташовану поруч із вулицею Григорія Верьовки, назвали на честь Анатолія Авдієвського — учня Верьовки і головного диригента однойменного хору.

У пресслужбі міськради зауважують, що перед затвердженням змін назв вулиць було проведено громадські обговорення. Нагадаємо, з 2019 року ініціаторів перейменування київських вулиць зобов’язали консультуватися з мешканцями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button