Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Connor Botts / Unsplash

16 грудня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4358, який прирівнює електронні сигарети й айкоси до звичайних сигарет. Відтак їх однаково не можна буде курити чи вейпити у громадських місцях.

Закон набуде чинності через 18 місяців із дня його опублікування — тобто не раніше середини 2023 року.

Нові правила розширюють перелік місць, де заборонено курити. Фактично єдиним місцем, де це буде дозволено, залишаться спеціальні кімнати для куріння в аеропортах.

Розмір попередження про шкоду куріння на пачках сигарет та упаковках тютюну збільшиться з 50 % до 65 % площі. Ілюстрації міститимуть реалістичні зображення хвороб, спричинених курінням.

З тютюну, сигарет і вейпів мають зникнути смакові й ароматичні добавки. Законодавці пояснюють це тим, що фруктовий чи ягідний смак часто приваблює молодь.

Буде заборонено продаж електронних сигарет і рідин неповнолітнім. Так само буде заборонена реклама і спонсорство. Загалом ідеться про повну заборону реклами в інтернеті, зокрема й у соціальних мережах.

За словами депутатки Ольги Стефанишиної, за рік в Україні внаслідок куріння померло близько 85 тисяч людей.

Уряди різних країн проводять різну політику щодо вейпів і електронних сигарет. У США непокояться тим, що альтернативи звичайним сигаретам набувають все більшої популярності серед підлітків.

Натомість у Великій Британії ставлення до е-сигарет значно лояльніше, існують навіть державні програми, які заохочують курців переходити на електронні сигарети.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button