Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації фасаду, опубліковані Edelburg Development

Автор проєкту універмагу «Дитячий світ» на Дарниці Володимир Залуцький запевняє, що не брав участі у створенні конкурсного завдання на реконструкцію фасаду будівлі.

Раніше в розмові з «Хмарочосом» архітектор Дмитро Аранчій сказав, що «наскільки розуміє», конкурсне завдання складалося, зокрема, за участі автора «Дитячого світу» Залуцького.

У підтвердження своїх слів Залуцький надіслав редакції «Хмарочосу» копію листа, адресованого президенту НСАУ Олександру Чижевському.

«Я отримав креслення проєкту забудови універмагу, які додані до вихідних умов конкурсу. Дані креслення передбачають зміну первинного, квадратного в плані об’єму “Дитячого світу”, а також знищення одного з чотирьох його фасадів разом із незадимлюваною евакуаційною баштою… Вважаючи на можливий вибір, в результаті конкурсу, виконання саме таких, неприйнятних для мене (як для автора проєкту) умов, я, на жаль, змушений відмовитись від офіційних обов’язків консультанта в даному конкурсі», – йшлося в листі.

Водночас він підтвердив готовність поінформувати учасників конкурсу про архітектурні рішення, закладені в проєкт «Дитячого світу», історію його створення та будівництва. За словами Залуцького, ця пропозиція не була втілена організаторами конкурсу.

За результатами девелоперської компанії Edelburg Development, у бліц-конкурсі на реконструкцію фасаду універмагу «Дитячий світ» переміг проєкт команди архітекторів на чолі з Дмитром Аранчієм.

Компанія заявила про наміри реконструювати «Дитячий світ» на початку цього року та презентувала візуалізацію, яка викликала хвилю критики й обурення. Згодом забудовник запропонував кілька інших варіантів, які, утім, так само не передбачали збереження оригінального вигляду фасаду. Зрештою, під тиском громадськості компанія заявила про проведення конкурсу.

Читайте також наше інтерв’ю із Володимиром Залуцьким про те, за яких умов проєктувався оригінальний «Дитячий світ» і чому його фасад був передовим для свого часу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button