Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі зображення з instagram.com/hotpot.plz та facebook.com/hotpot.plz  

Поряд із бістро Duck, Please, де готують качку по-пекінськи, на Дніпровській Набережній, 21, відкрився заклад Hotpot, Please.

У Києві є ресторани китайської кухні, де готують страви у хоґо — горщику з бульйоном, куди треба занурювати інгредієнти. Hotpot, Please спеціалізується саме на традиційному хоґо (вимовляється близько до «хвоґво») і називає себе «першою хотпотною України».

Хоґо перекладається як «вогняний горщик». Це не стільки посуд чи страва, яку в ньому готують, скільки традиція колективного споживання їжі. На столі з вбудованою жаровнею розміщують казан із киплячим бульйоном. Іноді казан може мати кілька секцій для різних бульйонів. Їдці занурюють дрібно нарізані шматочки м’яса, тофу, грибів, морепродуктів тощо. Зазвичай для приготування достатньо кількох хвилин. Зварений шматочок можна вмочити у соус.

«Хотпотні настільки популярні у Китаї серед місцевих, що лише в одному кварталі можуть заходитись одразу по 3-4 хотпотні, які готують різноманітні страви на рибному, томатному, овочевому, кокосовому та інших бульйонах», — стверджує адміністрація ресторану.

У Hotpot, Please подають на вибір молочний грибний бульйон, сичуанський або з домашньої качки (130 гривень). До нього пропонують баранину, телятину або свинину (105-190 гривень за 100 грамів), морепродукти, гриби (40-55 гривень), тофу (від 50 гривень), овочі, зелень, пельмені цзяоцзи (110-130 за п’ять штук), локшину (25 гривень), і насамкінець — соуси.

Є можливість замовити «сет на двох» за 1200 гривень. У нього входять понад 1200 грамів різних інгредієнтів, а бульйон і соуси слід замовляти окремо.

Учасники трапези користуються металевими паличками завдовжки 36 сантиметрів, щоб не обпектися.

Hotpot, Please працює щоденно з 12:00 до 23:00.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button