Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kate Bezzubets / Unsplash

23 грудня починаються публічні обговорення проєкту Генплану Києва серед профільних фахівців.

Обговорення відбуватимуться протягом грудня-лютого за тематичними блоками:

  • загальні питання Генплану,
  • транспорт,
  • екологія,
  • збереження спадщини (історико-архітектурний опорний план),
  • агломерація,
  • реновація старої забудови,
  • використання промзон.

Перший із серії круглих столів планують провести сьогодні, його тема — «Стан розробки та стратегічні цілі нового Генерального плану». Засідання також мають транслювати онлайн. У КМДА та Інституті Генплану обіцяли повідомляти деталі, однак досі незрозуміло, як долучитися до обговорення.

Після експертних обговорень, які завершаться в лютому, фінальну версію проєкту винесуть на громадські слухання.

Розроблення нового Генплану міста замість існуючого проєкту, який називають «Генпланом забудовників», було однією з головних вимог «Маршу за Київ». Зараз ініціатива продовжує наполягати на тому, що ухвалення наявного документу слід зупинити.

Натомість «Марш за Київ» вимагає провести міжнародний конкурс на розроблення нових засад розвитку Києва — Концепцію інтегрованого розвитку Києва, що включатиме розробку і ухвалення зонінгу для всього міста. Цю інституцію має очолити менеджер, який планував сучасні європейські міста.

Проєкт нового Генерального плану міська влада Києва презентувала ще 16 грудня 2019 року. Новий план мав прийти на зміну старому, дія якого закінчується у 2020 році. Громадські слухання документу мали відбутися 20 березня 2020 року, але через карантин були перенесені. У вересні міський голова Віталій Кличко звільнив керівника КО «Інститут Генплану Києва» Сергія Броневицького.

Експерти та громадськість розкритикували проєкт Генплану, зауважуючи, що він «застиг десь між радянським підходом і неоліберальним свавіллям».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button