Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

На тлі поширення омікрон-варіанту коронавірусу в Нідерландах з 19 грудня посилили карантин, зокрема, зобов’язавши ресторани та магазини закриватися о 17:00. І це на Різдво й Новий рік, коли чимало голландців воліють шопитися та святкувати. Тож чимало хто вирішив не зупинятися й продовжувати гуляння в сусідніх країнах, повідомляє Bloomberg Citylab.

Вже в неділю на кордоні з Бельгією та Німеччиною спостерігалися автомобільні затори. В бельгійському Антверпені зафіксували натовпи на залізничному вокзалі та в комерційних кварталах. Також стрімко зросла кількість відвідувачів у німецьких Кельні та Дюссельдорфі.

Прем’єр-міністр Нідерландів Мар Рутте навіть закликав співгромадян «не їхати закупатися в Кельні та їсти в Антверпені».

Деякі німецькі політики також заявили про необхідність вжити заходів. Адже в Нідерландах зараз високий рівень захворюваності порівняно з сусідніми країнами, де хвиля епідемії йде на спад. Нідерланди також пасуть задніх за кількістю бустерних доз на тлі сусідів.

Хоча варіант омікрон, за наявними даними, значно рідше призводить до шпиталізації, ніж попередні штами, він усе ж дуже заразний і може «взяти кількістю». Велика кількість хворих на Covid-19 спричинить значне навантаження на систему охорони здоров’я.

Більш того, приплив клієнтів до бельгійських і німецьких закладів може призвести до того, що місцева влада запровадить суворіші обмеження, що зрештою вдарить по бізнесу.

Видання зазначає, що за два роки пандемії люди стали нечутливими до постійних застережень і намагаються швидко використати будь-яке послаблення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button