Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото зі сторінки Юрія Сидоренка

У Харкові у межах Громадського бюджету встановили архітектурну композицію «Скіфська спадщина».

Бетонні блоки у вигляді Стоунхенджу — стародавнього мегаліту в Англії, — а також дві копії скіфських кам’яних ідолів коштували 1,5 мільйона гривень. За проєкт проголосували у 2019 році. Їх встановили на місці пустиря на вулиці Біблика.

Фото: facebook.com/chevordov

«Звісно ж, у такому вигляді ця “споруда” прийнята не буде. Відповідно, ні про яку оплату також не йдеться — у цьому питанні позиція мера принципова. Гроші реалізатору проєкту не заплатять», — заявив речник Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Автор харківського «Стоунхенджу» Євген Кулик запевняв, що конструкцію буде виконано «за бетонною технологією, з застосуванням ефекту старіння». Передбачалося висікти зображення скіфської тематики, рунічні й зодіакальні символи, а на землі розмістити імітацію залишків стародавнього мощення.

Креслення: Євген Кулик

Автор був переконаний, що об’єкт приваблюватиме не менш ніж пів мільйона відвідувачів на рік, зокрема фахівців з історії та культури.

Фото: facebook.com/chevordov

Фейсбук-сторінка райадміністрації Індустріального району Харкова повідомляла, що місцевий «Стоунхендж» абсолютно аналогічний своєму британському колезі. «Він відсилає нас у ті далекі допотопні часи, коли існували знамениті Гіперборея та Атлантида — до їхніх традицій і культури».

Скриншот посту. Зараз допис видалено

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button